Schnee-Eule

Schnee-Eule

建築家
L'Abri
位置
Morin-Heights, QC, Canada | 地図を見ます
プロジェクト年度
2022
カテゴリー
民家
Raphaël Thibodeau
製品スペックシート

エレメントブランド商品名
Facade claddingMaibec
Metal RoofingMac métal architectural
MS 1 & MS 2
FlooringMirage Floors
Maple White Mist
Aluminium/PVC WindowsFabelta
Interior FurnitureInat
Interior LightingLuminaire Authentik

製品スペックシート
Metal Roofing
Mac métal architectural さんの MS 1 & MS 2
Flooring
Mirage Floors さんの Maple White Mist
Aluminium/PVC Windows
Fabelta さんの
Interior Furniture
Inat さんの
Interior Lighting

Schnee-Eule

L'Abri 建築家 として

Located in the forest near the center of the village of Morin-Heights and designed for a family of four, the Schnee-Eule chalet allows its occupants to escape from the city and enjoy the calm of nature.

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

The design language of the house is borrowed from Austrian Alpine architecture, the inspiration that also gives the project its name. Schnee-Eule is the German word for the snowy owl, a white bird of prey, particularly well adapted to winter.

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

During the development of the concept, great importance was given to the compactness of the square plan which makes it possible to limit the footprint of the property. The vertical volume nests the upper floor bedrooms in the treetops.

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

Outdoor activities being at the heart of customers' family life, a sports room has been arranged on the ground floor to provide level access to cross-country skiing and mountain biking trails. A spacious terrace and a screened-in veranda, facing south, allow a smooth transition between the living rooms and the outside.

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

The white painted wood cladding, installed vertically, camouflages the project in the winter landscape. Its horizontal subdivisions are reminiscent of traditional alpine huts, as is the double-pitched roof with its large overhangs. The interior is characterized by a calm and warm atmosphere. The large bay windows give way to the contemplation of nature and the play of light. With the wood stove at its heart, the common area invites you to relax. Small moments complete the picture, including a reading niche in the master bedroom.

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

Unique and custom-made, the project furniture was designed and manufactured by the wood working studio Inat, in Montreal.

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

Team:
Architects: L’Abri
Photographer: Raphaël Thibodeau

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

Materials used:

Facade cladding:                        
Vertical genuine wood siding, Maibec  

Flooring:                                     
Maple hardwood floor, White Mist, Mirage 

Windows:                                    
Aluminium/PVC windows, Fabelta  

Roofing:                                     
MS1 metal roofing, Mac Metal 

Interior lighting:                          
Luminaire Authentik 

Interior furniture:                         
Inat 

photo_credit Raphaël Thibodeau
Raphaël Thibodeau

でストーリーを読むEnglishItalianoDeutschPortuguêsFrançaisEspañol

プロジェクトクレジット
このプロジェクトで使用される製品
注目のプロジェクト
最新の製品
ニュース